Dansclub TERPSICHORE Etterbeek

www.dansclubterpsichore.be - Kloktorenstraat 21 1040 Etterbeek - last update: 10 oktober 2019

Cursussen

Hou je van nostalgische en eigentijdse muziek, van beweging en gezelligheid dan is een cursus dansen wellicht je ding!!!

 

Samen dansen is weer helemaal in!

 

De cursus “ Party Dancing” is daarbij natuurlijk je gedroomde startpunt. Je leert als koppel  bewegen  op toffe muziek en na deze basiscursus wordt elk feest een echt dansfeest.

 

In de cursus “Ballroom & Latindansen leer je stijlvol en met plezier in koppel op de muziek dansen.

 

Alle cursussen worden gegeven door:

 

Giuseppe Dell’aria & Irina Perez Lopez

 

Giuseppe Dell'Aria, Belg met Italiaanse roots en zijn vriendin, Irina Perez Lopez uit Spanje, dansen al 7 jaren samen de Latijns-Amerikaanse koppeldansen. Beide 26 jaar oud. Samen zijn ze al 7 maal op een rij Belgisch kampioen geworden.

In 2016 plaatsten Irina en Giuseppe zich 27ste op het Europees kampioenschap in Rimini, Italië en 42ste op het wereldkampioenschap in Chengdu, China. Sinds 2017 hebben ze al op 7 buitenlandse wedstrijden de finale behaald ( 5x in Italië, Frankrijk en Nederland ). Hun beste prestatie tot nu toe was in Rusland, Moscow waar ze 1ste eindigden op 207 koppels.

In 2018 slaagden ze erin om in de top 50 van de wereldranglijst van meer dan 3000 koppels te komen. Dit vereist dan ook een constante inspanning van hun waardoor ze tot 3u per dag hoeven te trainen na het werk.
2 à 3 keer per maand zitten ze dan ook in het buitenland om trainingskampen, lessen te volgen alsook buitenlandse wedstrijden.